Sunday, April 13, 2014

Healthy Cookies.


Okay, so these are 'healthy', vegan, gluten-free (if made with gluten-free oats) cookies.

I got this awesome coconut oil from 'DeliCoco' a couple of weeks ago to test.
I really got into coconut oil for cooking and baking last year so I was psyched to take up the offer from Benedikt. 
He started his own company and now imports coconut oil directly from the Philippines, a country he used to live and travel in.
If you order and use the code ´POIRIER`, you get 10% off your order!

These cookies are a great example for using coconut oil to better your nutrition.
Apart from it it includes banana and unrefined sugar as sweetener and nuts and oats AND dark chocolate. 
So all the good stuff.

...

Healthy Cookies

time 20 minutes preparation, plus one hour chilling, plus 30 minutes baking
yields around 25 cookies

3 medium, ripe bananas, well mashed
1 tsp. vanilla extract
60g coconut oil, barely warm - so it isn't solid
50g brown sugar
170g rolled oats
 65g almond meal
30g coconut, finely shredded & unsweetened
1/2 tsp. cinnamon
1/2 tsp. fine grain sea salt
1 tsp. baking powder
100g dark chocolate (70% or higher), chopped roughly

In a large bowl combine the bananas, vanilla extract, and coconut oil. 
Set aside.
In another bowl whisk together the brown sugar, oats, almond meal, shredded coconut, cinnamon, salt, and baking powder.
Add the dry ingredients to the wet ingredients and stir until combined.
Fold in the chocolate chunks/chips.
Chill for at least an hour.
Preheat oven to 175 degrees Celsius.
Drop dollops of the dough, each about 2 teaspoons in size, an inch apart, onto a parchment (or Silpat) lined baking sheet.
Bake for 12 - 15 minutes.



Okay, das sind also 'gesunde', vegane, Gluten-freie (wenn man sie mit Gluten-freien Haferflocken macht) Kekse.

Ich hab dieses tolle Kokosnussöl von 'DeliCoco' vor ein paar Wochen zum testen bekommen.
Seit letztem Jahr bin ich von Kokosöl fürs kochen und backen begeistert, also war ich super glücklich das Angebot von Benedikt anzunehmen.
Er hat seine eigene Firma gegründet und importiert nun Kokosnussöl direkt aus den Philippinen, ein Land in dem er gewohnt hat und gereist ist.
Und wenn du bei him bestellst und den Code ´POIRIER` angibst, bekommst du 10% Rabatt auf deine Bestellung!

Diese Kekse sind ein tolles Beispiel um Kokosnussöl für eine bessere Ernährung umzusetzen. 
Neben dem Öl beinhaltet der Keks Bananen und umraffinierten Zucker als Süße, Nüsse und Haferflocken UND dunkle Schokolade.
Also nur das Beste.

...

Gesunde Kekse

Zeit 20 Minuten Vorbereitungszeit, plus eine Stunde Kühlung, plus 30 Minuten Backzeit
Ergibt ca. 25 Kekse

3 mittlgrosse, reife Bananen (zerdrückt)
1 Teelöffel Vanilleextrakt
60g Kokosnussöl, aufgelöst aber kaum warm
50g brauner Zucker
170g zarte Haferflocken
 65g Mandelmehl/-griess
30g Kokosraspeln
1/2 Teelöffel Zimt
1/2 Teelöffel feinkörniges Meersalz
1 Teelöffel Backpulver
100g dunkle Schokolade (mind. 70%), grob gehackt

Mische Bananen, Vanille und Kokosöl in einer grossen Schüssel.
Stelle sie beiseite.
In einer weiteren Schüssel, kombiniere braunen Zucker, Haferflocken, Mandelmehl, Kokosraspeln, Zimt und Backpulver.
Füge die Trockenzutaten zu den anderen hinzu und rühre sie zusammen.
Mische die Schokoladenstücke unter.
Stelle den Teig für mindestens eine Stunde kühl.
Heize den Ofen auf 175 Grad Celsius vor.
Lasse Löffelweise (ca. 2 Teelöffel gross) den Teig mit etwas Abstand auf ein mit Backpapier oder Silpat ausgelegtes Blech fallen. 
Backe für 13-15 Minuten.